Защита на личните данни

Ксеркс ООД, собственик на онлайн магазин www.xcerx.com и е отговорник за обработката на вашите лични данни. Нашият адрес е София, бул. Джавахарлал Неру 29, МиниМол Люлин, Магазин за сладкарски принадлежности. Електронен адрес за контакт office@xcerx.com.

Във връзка с Общия регламент за защита на личните данни  EU 2016/679 бихме искали да Ви информираме, че Вашите данни, предоставени при регистрация или пускане на поръчка в електронен магазин www.xcerx.com, или предоставени по телефона при подаван ен апоръчка по телефон се обработват единствено и само във връзка с обработката и изпълнението на Вашата поръчка и нейното транспортиране до Вас. Ксеркс ООД гарантира на своите клиенти конфиденциалността на предоставената информация и лични данни. Ксеркс ООД се задължава да не редактира или разкрива лична информация без изрично предварително разрешение на потребителите, освен в случаите, когато трябва да се подчини на законова процедура. За да получите, направената от Вас поръчка обаче, е наложително да прехвърлим предоставените от Вас данни на нашите партньори: куриерска фирма Еконт и Рапидо Куриери и счетоводна фирма. Уверяваме Ви, че те се ангажират да обработват същите данни в условия на максимална сигурност и събраните от нас данни по никакъв начин не се предават или продават на трети страни, извън споменатите.

 

Ако сте се абонирали за БЮЛЕТИН попълвайки внедрения в сайта формуляр, Вашите данни ще се използват и за изпращане на информация и рекламни съобщения по имейл. 

 

Данни, които събираме и цел на обработването им:

Ксеркс ООД събира само необходимия минимум лични данни, за да може да обработи и достави направената от Вас поръчка. В случай, че не желаете да предоставяте тези данни, няма как да осъществим доставка на желаните от Вас продукти, в този случай можете да посетите нашия реален магазин.

  •          Име и фамилия - за осъществяване на доставки от страна на куриерска фирма и за счетоводни цели.
  •          Адрес - за осъществяване на доставки от страна на куриерска фирма.
  •          Телефон - за връзка с фирма Ксеркс ООД по отношение на направената от Вас поръчка, тйк като преди да бъдет изпратени поръчките са потвърждават по телефона и за връзка с куриерската фирма за навременно осъществяване на доставката.
  •          Email:

o    в регистрацията - за връзка със служители на Ксиркс ООД и за получаване на информация относно направената поръчка; 

o    в абонамента за новини - за получаване на информация във връзка с новости и предстоящи курсове в магазин за Сладкарски пронадлежности

  •          ЕГН - единствено в случай, че желаете да Ви бъде издадена фактура на Ваше име като физическо лице. В този случай тази информация ще бъде предоставена и на счетоводната фирма, ангажирана с обслужването на Ксеркс ООД.

 

Колко дълго съхраняваме тази информация

Ние периодично преглеждаме сроковете за съхранение на лични данни. Ако престанете да бъдете наш криент Вашите лични данни ще се съхраняват в срок от три години след което ще бъдат изтрити.

Право на промяна, корекция и заличаване на личните данни:

Използвайте функционалността на  вашия профил в магазина www.xcerx.com във всеки един момент, за да прекратите абонамента си за новини, да искате коригиране, промяна или заличаване на регистрацията си. Във Вашия профил има специално съзадени бутони – Forget me /Забрави ми!/  и Request my data /Изискайте информация/с тяхна помощ лесно можете да заличите събраната за вас информация или да поискате информация. Винаги можете да се свържете и с нас на office@xcerx.com, а в полето subject на имейла посочете ЛИЧНИ ДАННИ, ако имате нижда от помощ.

Партньори на фирма Ксеркс ООД, които имат достъп до предоставените от Вас лични данни:

За доставката на Вашата поръчка, при избран метод на доставка с куриер, фирма Ксеркс ООД трябва да прехвърли предоставените от Вас лични данни на своя партньор, куриерска фирма Еконт или Рапидо Куриери. Данните, които им се предодставят, са: две имена, телефонен номер, адрес за доставка или офис за получаване на поръчката. Това е нужно, за да има възможност представител на куриерската фирма да се свърже с Вас за осъществяване на доставката.

За целите на счетоводното обслужваане на фирма Ксеркс ООД, част от предоставените от Вас личните Ви данни (две имена) може да бъдат прехвърлени на счетоводната фирма, ангажирана с обслужването на Ксеркс ООД.

За изпращането на нашия електронен бюлетин с информация за новости и предстоящи събития в магазин www.xcerx.com, част от предоставените от Вас лични данни се обработват от Mailchimp за целите на тази дейност. В случай, че не сте съгласни с това, можете винаги да прекратите абонамента си за получаване на този електронен бюлетин или да обновите и промените настройките на профила си през вградения в сайта формуляр.

За да функционира правилно нашият уебсайт и за да подобряваме постоянно качеството на предлаганите продукти, ние използваме следните програми и уеб решения, които биха могли да получат достъп до Вашия IP адрес и да анализират Вашето поведение при престоя на уебстраницат, без това да Ви идентифицира като физическо лице: Google Analytics, различни Wordpress plugins, платформа за онлайн магазини Prestashop, Facebook, Google plus. В случай, че не сте съгласни с тези условия, няма как да използвате нашия сайт пълноценно и не би следвало да го използвате занапред.

 

Право на жалба до надзорен огран:

В случай, че смятате, че правата Ви са нарушени по някакъв начин, имате право да подадете жалба до надзорния орган Комисия за защита на личните данни: https://www.cpdp.bg/index.php

Ако имате въпроси относно личните Ви данни, моля, не се колебайте да се свържете с нас!