Защита на личните данни

КСЕРКС” ООД като собственик на онлайн магазин www.xcerx.com е отговорник за обработката на Вашите лични данни. Нашият адрес е: гр.София, бул. Джавахарлал Неру” № 29, МиниМол Люлин, Магазин за сладкарски принадлежности. Електронният ни адрес за контакт е: office@xcerx.com.

Във връзка с Общия регламент за защита на личните данни  EU 2016/679 бихме искали да Ви информираме, че Вашите данни, предоставени при регистрация или пускане на поръчка в електронен магазин www.xcerx.com, или предоставени по телефона при подаване на поръчка по телефон, се обработват единствено и само във връзка с обработката и изпълнението на Вашата поръчка и нейното транспортиране до Вас. КСЕРКС” ООД гарантира на своите клиенти конфиденциалността на предоставената информация и лични данни. КСЕРКС” ООД се задължава да не редактира или разкрива лична информация без изрично предварително разрешение на потребителите освен в случаите когато трябва да се подчини на законова процедура. За да получите направената от Вас поръчка обаче е наложително да прехвърлим предоставените от Вас данни на нашите партньори: куриерска фирма Еконт Експрес”,Рапидо Куриери” и др.подобни, както и счетоводна фирма. Уверяваме Ви, че те се ангажират да обработват същите данни в условия на максимална сигурност и събраните от нас данни по никакъв начин не се предават или продават на трети страни извън споменатите.

 

Ако сте се абонирали за БЮЛЕТИН, попълвайки внедрения в сайта формуляр, Вашите данни ще се използват и за изпращане на информация и рекламни съобщения по e-mail. 

 

Данни, които събираме и цел на обработването им:

 КСЕРКС” ООД събира само необходимия минимум лични данни, за да може да обработи и достави направената от Вас поръчка. В случай че не желаете да предоставяте тези данни, няма как да осъществим доставка на желаните от Вас продукти - в този случай можете да посетите на място нашия магазин.

  •                   Име и фамилия - за осъществяване на доставки от страна на куриерска фирма и за счетоводни цели.
  •                   Адрес - за осъществяване на доставки от страна на куриерска фирма.
  •                   Телефон - за връзка с фирма КСЕРКС” ООД по отношение на направената от Вас поръчка, тък като преди да бъдет изпратени поръчките, последните се потвърждават по телефона и за връзка с куриерската фирма за навременно осъществяване на доставката.
  •                   Email:

o    в регистрацията - за връзка със служители на КСЕРКС” ООД и за получаване на информация относно направената поръчка; 

o    в абонамента за новини - за получаване на информация във връзка с новости и предстоящи курсове в магазин за Сладкарски пронадлежности

  •                   ​ЕГН - единствено в случай че желаете да Ви бъде издадена фактура на Ваше име като физическо лице. В този случай тази информация ще бъде предоставена и на счетоводната фирма, ангажирана с обслужването на КСЕРКС” ООД.

 

Колко дълго съхраняваме тази информация

Ние периодично преглеждаме сроковете за съхранение на лични данни. Ако престанете да бъдете наш криент, Вашите лични данни ще се съхраняват в срок от три години, след което ще бъдат изтрити.

Право на промяна, корекция и заличаване на личните данни:

Използвайте функционалността на Вашия профил в магазина www.xcerx.com във всеки един момент, за да прекратите абонамента си за новини, да искате коригиране, промяна или заличаване на регистрацията си. Във Вашия профил има специално създадени бутони – Forget me /Забрави ме/ и Request my data /Изискайте информация/. С тяхна помощ лесно можете да заличите събраната за Вас информация или да поискате информация. Винаги можете да се свържете и с нас на office@xcerx.com, а в полето subject на e-mail посочете ЛИЧНИ ДАННИ, ако имате нужда от помощ.

Партньори на фирма КСЕРКС” ООД, които имат достъп до предоставените от Вас лични данни:

За доставката на Вашата поръчка при избран метод на доставка с куриер фирма КСЕРКС” ООД трябва да прехвърли предоставените от Вас лични данни на своя партньор, куриерска фирма Еконт Експрес”,Рапидо Куриери” и др.подобни. Данните, които им се предоставят, са: две (рядко три) имена, телефонен номерадрес за доставка или офис за получаване на поръчката. Това е нужно, за да има възможност представител на куриерската фирма да се свърже с Вас за осъществяване на доставката.

За целите на счетоводното обслужваане на фирма КСЕРКС” ООД част от предоставените от Вас лични Ви данни (най-често две, рядко три имена) може да бъдат прехвърлени на счетоводната фирма, ангажирана с обслужването на КСЕРКС” ООД.

За изпращането на нашия електронен бюлетин с информация за новости и предстоящи събития в магазин www.xcerx.com, част от предоставените от Вас лични данни се обработват от Mailchimp за целите на тази дейност. В случай че не сте съгласни с това, можете винаги да прекратите абонамента си за получаване на този електронен бюлетин или да обновите и промените настройките на профила си през вградения в сайта формуляр.

За да функционира правилно нашият уебсайт и за да подобряваме постоянно качеството на предлаганите продукти, ние използваме следните програми и уеб решения, които биха могли да получат достъп до Вашия IP адрес и да анализират Вашето поведение при престоя на уебстраницат, без това да Ви идентифицира като физическо лице: Google Analytics, различни Wordpress plugins, платформа за онлайн магазини Prestashop, Facebook, Google plus. В случай че не сте съгласни с тези условия, няма как да използвате нашия сайт пълноценно и не би следвало да го използвате занапред.

 

Право на жалба до надзорен огран:

В случай че смятате, че правата Ви са нарушени по някакъв начин, имате право да подадете жалба до надзорния орган - Комисия за защита на личните данни: https://www.cpdp.bg/index.php

Ако имате въпроси относно личните Ви данни, моля не се колебайте да се свържете с нас!